21 טריקים שישמרו על האוכל טעים ועל המטבח נקי

אלא אם כן מצאתם באינטרט דרך לבצע פוטוסינתזה, אתם כנראה צריכים לאכול כדי לשרוד. סביר להניח שברשותכם לשון שיכול לחוש בטעמים. לכן אני יכול להניח כי אתם גם צורכים וגם מבשלים אוכל מכיוון שאכפת להם מהטעם של האוכל. אנשים מספרים כי בישול הוא תהליך מאוד מתגמל.

למרבה המצער, זהו תהליך שנוטה ללכלך דברים כל הזמן. הכל ניתז ומתבלגן במהלך תהליך הבישול. למרבה המזל, קיימים מספר טריקים שיכולים לעזור לכם עם זה!

טריקים של בישול

1. הסירו במהירות את כל הגרעינים מהירקות

source פשוט השתמשו בכף גלידה! הקצה החד שלה מוציא בקלות את הגרעינים ממלפפונים, חצילים וירקות נוספים!

2. הסירו שומן עודף מהאוכל המבושל

source אתם יכולים להסיר בקלות שומן עודף מארוחה שזה עתה בושלה על ידי שימוש במספר קוביות קרח עטופות במגבת נייר. השתמשו בדרך הזאת כדי לנקות את החלק העליון של האוכל, הקרח גריום לשומן להיות רופף ולהקריש על גבי הרקמה.

3. שקית פלסטיק מתוחה באופן שווה מבלי להקרע

source המומחים האמיתיים משאירים את שקיות הפלסטיק במקרר. אוכל קר עטוף נדבק פחות ונקרע פחות והכל באמצעות קסם המדע.

4. קילוף פירות הדר בקלות

source שימו את התפוזים, הלימונים ויתר פירות ההדר במיקרוגל במשך 20 שניות (אל תשאירו אותם שם יותר מידי זמן). זה יגרום לקילוף להיות פשוט יותר!

5. קילוף ביצים קשות בקלות

source הוספת סודה או חומץ למים שמרתיחים בהם את הביצים יגרום לכך שהם יחדרו לתוך קליפת הביצה ויקלו על הקילוף שלה.

6. תוציאו יותר מהלימונים שלכם

source אם אתם באמת רוצים להוציא את המקסימום מהלימונים אז הכניסו אותם למקרר כדי להתקרר, לאחר מכן תחממו אותם במיקרוגל במשך 15-20 שניות.

7. קילוף גבינה בצורה נקייה יותר

source תרככו את הגבינה הקשה בכך שתשימו אותה במקפיא במשך חצי שעה לפני הקילוף.

8. לחתוך בצל ללא דמעות

source שימו את הבצלים בתוך המקפיא במשך 30 דקות לפני שתחתכו אותם. עם זאת, זה רק עובד אם אתם מתכננים לבשל את הבצלים לאחר מכן. בצלים קרירים מאבדים את הקראנצ'יות שאתם רוצים בסלט שלכם.

9. הרתחת פסטה מבלי להתיז מים

source אם תניחו כף מעץ מעל הסיר של הפסטה, הסיר לא ירתח באופן מוגזם מכיוון שהעץ מונע מהקצף לעלות ולצאת מהסיר.

10. לצלות עוף שלם

source כאשר העוף שלכם הוא שלם, תניחו אותו על החזה: זה החלק שיש בו הכי הרבה בשר ולכן ככל ששמים אותו קרוב יותר למקור החימום זה יסייע לו להתבשל מהר יותר.

11. כוסות מנייר עבור עוגיות

source ניתן להשתמש בנייר אפייה ככוס עבור עוגיות. אתם אפילו יכולים להשתמש בו כדי להכין עוגיות בצורות וגדלים שונים!

12. חימום מחדש של דברים אפויים

source אם אתם מחממים מחדש דברים אפויים (כמו פיצה) במיקרוגל, הניחו כוס מים לצד האוכל. האדים הלחים בתוך הכוס ישמרו את הקראנצ'יות של הבצק.

13. הכנת ביצים מושלמות

source במקום להשתמש בשמן ירקות כדי להכין ביצים, שפכו מעט מים לתוך המחבת והכניסו אותו לתור התנור.

טריקים לאחסון האוכל

1. שמרו על עשבי התיבול

source נסו עשבי תיבול קפואים במים או שמן זית בתוך מגש של קוביות קרח על מנת לשמר את תוכן הויטמינים שבתוכם.

2. תאחסנו אגוזים קלוחים

source הקפיאו שוב פעם! ארזו אגוזים לתוך חבילות אטומות ושימו אותן במקפיא. בדרך הזאת הם לא יקבלו את הטעם המריר שלאגוזים יש כאשר הם מאוחסנים בטמפרטורת החדר במשך זמן ממושך.

רעיונות לניקיון

1. ניקיון של מחבת הטיגון

source השתמשו במלח במקום נוזל שטיפת הכלים הרגיל כדי למנוע ממנו להחליד. שיטה זו מסירה את הריחות העקשניים של התבלינים שאתם משתמשים בהם במהלך הבישול.

2. הסרת ריחות לא נעימים מהידיים

source ניתן להשתנש במלח או לימון כדי להסיר ריחות לא נעימים מהידיים: שפשפו את הידיים איתם ולאחר מכן תשטפו את הידיים במים.

3. הברקת כלי המטבח

source אם אתם מעוניינים לשחזר את הברק של כלי המטבח שלכם, השתמשו בתערובת של חומץ ומים. אם כלי המטבח לא עשויים ממתכת, אתם יכולים לקבל השפעה דומה בכך שתספגו אותם במשך הלילה באותה התערובת.

4. מחזור כפיות מפלסטיק

source אם המריות מעץ והכפיות שלכם בעלי ריח נוראי ופשוט נראים רע, הרתיחו אותם במים ואז תשאירו אותם להתייבש בשמש.

5. ניקיון של קרש החיתוך

source שפשפו אותו עם מלח גס, תשאירו אותו כך במשך 10-15 דקות, נקו את הקרש באמצעות לימון ותנו לו להתייבש. זה יסיר ריחות לא נעימים וחתיכות דביקות של מזון.

6. שמירת המתכונים שלכם נקיים

source הגנו על ספרי הבישול שלכם מפני התזה בכך שתשתמשו במתלה למכנסיים כדי לשמור על הספר פתוח וגם להחזיק אותו מעל למרחב העבודה, שם בתקווה שהוא יהיה מחוץ לטווח האש.

מתוייגים: tips, hacks, tricks, usefull, cleaning, food, chores, kitchen, cooking,

דיון

חידונים נוספים